Viswedstrijd BOES 2022

Zondagochtend 2 Oktober.

Het was donker, maar door de geluiden was het duidelijk dat het licht van de zon niet lang meer op zich zou laten wachten. Deze zondagochtend begon met een lichtte opwinding dat misschien wel zou kunnen omslaan in verwondering. Wie zou het hoofd koel houden en met enige trots de beste visser van de vereniging zijn? Zou het Ton zijn, hij schat de situatie nauwkeurig in en pakt zijn kans. Of Ad, die heeft tenslotte al twee keer gewonnen en leunt steevast op zijn ervaring. Hans is een echtte outsider, gokt op een groot beest met een heroïsch gevecht en iets waar men nog jaren over praat. Sjaak is een ander verhaal, die komt eigenlijk meer voor de leut, en lijd menig visser af met grappige verhalen en opmerkingen. Martin is daar weer het tegenovergestelde van, heeft de laatste twee keer gewonnen en wil bijna ten koste van alles gaan voor de derde keer. Hij is geconcentreerd bezig en denkt alles naar zijn hand te zetten. Zelf ben ik eigenlijk meer bezig met de organisatie en of iedereen het naar zijn zin heeft, en daar lijkt het gelukkig wel op. Ja de koffie met cup cakes vinden gretig aftrek en ieder heeft ook nog hoop op de overwinning. Er vissen ook nog 3 introducees mee, Robert, regelmatig mee met BOES activiteiten en met veel enthousiasme altijd. Joop is uitgenodigd door Sjaak om Martin te verassen, dat zijn vismaat plotseling meedoet, zal hem misschien uit zijn evenwicht brengen. En Pim, vismaat van mij, veel ervaring leest het water als geen ander en heeft een doos vol trucen, en je kan hem altijd om advies vragen als het een keer niet zo lukt. Cor onze gastheer komt even buurten en krijgt van de organisatie een feestelijk verpakt streek product waar hij zijn tanden in kan zetten. Om 10.30 uur is het zover, menig deelnemer gedesillusioneerd omdat de verwachting achter bleef, ander in afwachting van wat de weging oplevert.

img_2970-2

 

 

Uitslag;

Sjaak     0

Hans      0

Ad          0

Ton        4

Martin  4

René     18

De introducees;

Joop      1

Robert  1

Pim        15

Resultaat, Sjaak kreeg de poedelprijs, mede omdat Ad reeds was vertrokken, wegens verplichtingen elders, en Hans stond de prijs aan Sjaak af omdat hij deze prijs al eerder had mogen ontvangen de laatste jaren. Sjaak reageerde door deze mooie geste van Hans door te opperen de mega zak pepernoten mee te nemen voor na het volleyballen i.p.v. de gebruikelijke pinda’s. De roze bokaal werd mij overhandigd door een teleurgestelde Martin, die aangaf dat er nog wat graveerwerk op de voet van de 1 ste prijs nodig is, iets wat ik uiteraard nog ga doen. De zon scheen, de geluiden waren actief en vrolijk en deze zondag was voor mij goed begonnen.

René

 

Laatst aangepast op 5 oktober 2022

Laatste training 2022

 

Dinsdag 31 mei 2022

Het was niet alleen de laatste training van het seizoen, maar ook de laatste op de dinsdagavond. Traditioneel werd er verkleed gespeeld.

Dat dat niet altijd even handig was werd ervaren door de spelers met hoeden en zelfs complete gezichtsbedekking.

Er werd wat vroeger als gebruikelijk gestopt, om na het douchen nog wat te drinken en snacken. Er kwamen zelfs friet en een bittergarnituur op tafel.

Dat was behalve lekker ook handig. De lege sausbakjes werden als interruptiemicrofoon gebruikt.

Wie wat wilde zeggen moet het sausbakje voor zich op tafel zetten.

Vanaf volgend seizoen spelen we parallel met OKV en Vlemenen op de donderdagavond.

Hieronder een paar foto’s met dank aan Ton, de enige supporter deze avond.

foto-1-2 foto-3-2 foto-4

Laatst aangepast op 1 juni 2022

Start seizoen 2021-2022

Anders dan andere jaren beginnen we niet met een jaarvergadering.

Als bestuur hebben we besloten om seizoen 2021-2022 samen te voegen met seizoen 2020-2021. Dat betekent dat we geen vergadering houden en ook niet opnieuw contributie gaan heffen. De feestcommissie blijft gelijk en ook de kascommissie blijft zitten. Een bestuurswissel blijft achterwege.

Om dat allemaal te vieren, nodigen we jullie wel op de eerste speelavond 31 augustus 2021 uit in De Kroonkurk rond 21 uur, zodat we kunnen bijpraten en starten met een kop koffie of andere consumptie van de vereniging.

Het bestuur

Laatst aangepast op 20 juni 2021

Viswedstrijd 2021

Als volleerde volleyballers zijn we vertrouwd met het net. Het afgelopen seizoen hebben we de kreten: “ NET, NET IN, NET UIT, HET KAN NET OF NET NIET” niet meer gehoord. Maar onze trouwe spelers zijn voor geen gat te vangen. 8 mannen hadden zich opgegeven voor de jaarlijkse viswedstrijd. Iedereen was gebrand om via een vol NET eeuwige roem te verwerven.  30 mei was het zover. René had gezorgd voor koffie, gebak en maaien. En de deelnemers voor een uitstekende stemming. In alle vroegte waren we op de verzamelplek bij het Vijverbos. Heel bijzonder, iedereen was op tijd, wat met volleybal niet altijd gezegd kan worden. Maar niemand wilde dit festijn missen.

Alles was uitstekend voorbereid en dit jaar werkte het weer ook nog mee. Al snel hadden we onze stek gevonden. Pim zorgde al vroeg in de wedstrijd voor de nodige opwinding. Terwijl anderen nog geen beetje gezien hadden, had hij al zijn een zeelt en een snoek in zijn netje. Inmiddels was Hans ook gearriveerd. Iedereen had het uitstekend naar zijn zin. Helaas om 10 uur was de strijd ten einde.

Onder genot van een bakkie koffie bij de secretaris, konden we nog even napraten over deze bijzondere activiteit. Vervolgens kwam de prijsuitreiking. René was wel de snelste met de eerste twee vissen, helaas voor hem bleef het daarbij. Sjaak ving het meeste, 11 x raak gevolgd door Robert, die 9 keer een visje wist te verschalken.  Ton en Ad bleven wachten op die éne hele grote, maar het leek erop dat Hans die al had gevangen, een karper van 96 cm. Bij nader inzien werd Hans gediskwalificeerd, daar er maar weinig leven in zijn vangst zat. Hierdoor werd Martin met een zeelt van 44 cm en een prachtige brasem van 55 cm. ( totaal 3 kg.) de terechte winnaar. Vol trots nam hij de wisseltrofee in ontvangst.

vissen-2021

Laatst aangepast op 5 juni 2021

Boes Online Eindejaars Spel

Verslag BOES Event

Vrijdagavond 17 november werd het BOES Event online gehouden. 5 teams van elk 4 deelnemers hebben online het bordspel Triviant gespeeld. Vanuit 4 locaties in Harmelen en 1 in Woerden werd gestreden om de eerste plaats. Spelleider Sjors werd bijgestaan door ondergetekende die de dobbelsteen gooide en pionnen op het bord verplaatste en Ria die controleerde of alles volgens de regels verliep. Dit naar aanleiding van vermeende fraude tijdens het vorige online Bingo Event.

Na wat technische perikelen met camera instellingen en het gebruik van microfoons is de avond verder prima verlopen.  Tijdens de pauzes was er gelegenheid om gebruik te maken van het drank en snack pakket dat op iedere locatie was afgeleverd.

Na een nek aan nek race tussen team Martin en team Herman werd team Herman aan het eind van de avond als winnaar uitgeroepen. Team Martin probeerde nog te nappen door protest in te dienen, maar dat werd door Ria ongegrond verklaard.

Het winnende team moet nog wel even op de prijs wachten, het is namelijk een voucher voor een vuurwerkpakket.

Uit de vele positieve reactie die we mochten ontvangen is dit zeker voor herhaling vatbaar.

Wim

Laatst aangepast op 29 november 2020